Kluriga sällskapsspel

Om det är någonting som är bättre än vanliga sällskapsspel så är det när spelen är extra kluriga. Vi har redan tipsat om spelet Mahjong, vilket är ett extremt klurigt spel, så här tänkte vi tipsa om fyra stycken andra spel – som kanske inte är lika kluriga, men som är minst lika roliga!

Rummikub

Rummikub är inte bara ett klurigt spel, utan det är även fyllt av fart! Att detta spel är populärt världen över förvånar oss inte, det är nämligen väldigt roligt. Själva spelidén påminner väldigt mycket om Alfapet, men istället för bokstäver ska man lägga ut sifferbrickor – antingen i serier eller i sekvenser. När man har lagt ut brickor på spelplanen så fortsätter man att fylla på eller förändra de kombinationer av siffror som redan är utlagda. Man slutar spela när en av spelarna inte har några sifferbrickor kvar!

Carcassonne

Carcassonne är både enkelt och klurigt på samma gång. Detta spel är optimalt för två spelare, men det funkar givetvis bra med fler deltagare också! Spelarna i Carcassonne har i uppgift att lägga ut landbrickor. Det finns olika landbrickor som består av allt ifrån vägar och städer till kyrkor och floder. Desto fler gånger som en spelare lägger en landbricka desto större blir området. Förutom landbrickor så finns det även följeslagare som spelarna får lägga ut. Följeslagarna kan vara allt ifrån bönder, riddare och munkar. Man har bara ett begränsat antal av följeslagare, så allting handlar om att vara strategisk och placera dem på rätt plats.

Ap-bingo – Ett ap-kul spel

Små barn måste också få vara med på spelkvällarna! Därför finns ap-bingo som namnet avslöjar; är ap-kul! I det här spelet ska du samla olika apor som alla är i olika färger på din bingobricka. Om du får ett bananskal får du stjäla en apa och med symbolen av en gorillas bajs så kan du blockera dina motspelare. Vinnaren blir den som först får fem stycken apor i rad! Det här spelet är underhållande och lagom klurigt för ett barn!

DuCo – Kul för alla

Det här är ett riktigt roligt sällskapsspel som hela familjen kommer att älska! Spelet går ut på att samla poäng genom att spela kort som har färgade symboler bredvid varandra. Den som först hittar den bästa platsen och når 50 poäng är vinnaren! Detta spel är extremt klurigt då det är svårt att veta var man ska placera brickorna på ett sätt som ger dem mycket poäng.

Comments are closed.