Lek med ord

Om det finns någonting som är viktigt så är det att ha ett stort och brett ordförråd. En av de största hemligheterna bakom en framgångsrik personlighet är just att ha ett stort ordförråd. Det bidrar bland annat till ett bredare synsätt, en trevlig socialisation, en större förståelse för sin omgivning samt mer djupgående diskussioner. Frågespel är ett utmärkt sätt att öva ordförrådet och dessa finns det gott om. Här har vi samlat våra favoritfrågespel!

Känner du att ditt ordförråd inte är på topp? Oroa dig inte. Här kan du på ett roligt, underhållande och smidigt sätt öva upp och utöka ditt ordförråd.

Alfapet

Det här är en riktig klassiker! Alfapet har funnits i alla år och är en svensk variant av det amerikanska spelet Scrabble. Alla känner nog till reglerna, men kortfattat går spelet ut på att bilda ord utav lösa bokstavsbrickor. Ju längre och mer ord du lägger, desto högre blir poängen. Vinnaren utses när ingen av spelarna längre kan lägga ut fler ord och då vinner givetvis den som har flest poäng!

Cross Boss

Fysiska spel i all ära, men är det någonting som är ännu smidigare så är det mobilspel. Att kunna spela medan du sitter på bussen, väntar på tandläkartiden eller i soffan en fredagskväll är någonting som åtminstone vi uppskattar! Tanken med den här appen, Cross Boss, är att med hjälp av korsord kunna öva på just ord!

Detta ordspel är inte som vilket korsord som helst, utan det finns en härlig twist! Det är nämligen en tävling och du möter i varje omgång en annan duktig ordfantast.

Med Andra Ord

Vad sägs om ett riktigt festligt spel som garanterar många skratt? Spelet Med Andra Ord är en riktig skrattfest som är omtyckt av tusentals. Spelet går ut på att förklara samma sak, men med andra ord och under en tidspress! Kan du till exempel förklara ordet ”slånbär” eller ”rabarberpaj”, utan att faktiskt använda ordet? Det kanske låter klurigt, och det är det också, men det är även extremt roligt! Är du intresserad av ett annat som framkallar skratt och där även de mindre barnen kan delta kan du prova Ap-bingo.

Wordfeud

Vill du istället spela ordspel med mobilen finns det givetvis mängder med alternativ för det också! En stor favorit världen över när det gäller ordspel är just mobilspelet Wordfeud. Att Wordfeud är ett av världens mest omtalade spel gör oss inte förvånade – det är nämligen både extremt underhållande samtidigt som det är väldigt lärorikt!

Du som har spelat spelet Scrabble kommer märka dess likheter med Wordfeud. Både spelplan och regler är väldigt lika, men Wordfeud är lite mer utvecklat!

I korta drag går Wordfeud ut på följande sätt: Du får i början av spelet 7 stycken bokstäver som ger olika antal poäng. Sedan är din uppgift att skapa ett ord med dessa sju bokstäver och samla så mycket poäng som möjligt.

Comments are closed.