Mahjong

Det finns olika teorier när det gäller spelet Mahjong och dess bakgrund. En del säger att det är ett spel som funnits sen runt 550 år f.Kr, medan andra säger att det är en nyare uppfinning som slog igenom i mitten av 80-talet. Oavsett vad historien bakom Mahjong är så är en sak säker; det är ett riktigt roligt spel! Det är ett spel som inte bara kräver skicklighet, utan även lite tur…

Mahjong spelas med antingen 136 stycken, eller 144 stycken spelbrickor, som man kallar för stenar. Förr i tiden var stenarna gjorda av naturliga saker som bambu och ben, men nu är vanlig plast mer vanligt. Så vad sägs om att hoppa in i den magiska världen av Mahjong?

Hur spelar man Mahjong?

Reglerna för Mahjong kan ofta anses vara lite knepiga, det är mycket att hålla koll på och mycket att ha i åtanke. För att underlätta för Dig har vi så kortfattat som möjligt försök sammanfatta de simplaste reglerna för spelet Mahjong! Helt enkelt hur man spelar och vad spelet går ut på.

Mahjong går ut på att spelarna i tur och ordning både drar och slänger stenarna för att på så vis kunna skapa kombinationer som till exempelvis tretal eller stegar. I början av spelet har alla spelare 13 stenar i sin hand. Sedan tilldelas varje spelare en till sten när det är deras tur och sedan väljer man om man antingen vill slänga en sten eller om man kan gå ut (alltså om alla stenar passar ihop). Det är när en spelare har gått ut som rundan är slut och det är även då man får poängen.

Det finns mycket regler och många olika brickor, kombinationer, specialhändelser och sätt att räkna poäng. Att lära sig spelet och allt som hör till kan ta ett tag då det är ett väldigt komplex och svårt spel. Men så fort man har lärt sig alla brickor samt vad de står för och alla möjliga kombinationer, så kommer du utan tvekan inte kunna sluta spela. Det är ett väldigt klurigt, men även väldigt roligt spel!

Var kan man spela Mahjong?

Det går att spela Mahjong på flera olika sätt. Det mest traditionella sättet att utföra detta spel är via ett gammalt hederligt brädspel. Ett brädspel med Mahjong kostar från 500 kronor, vilket kan kännas mycket i vissa fall och då är de online-baserade varianterna ett perfekt alternativ! Det är nämligen möjligt att spela detta roliga och kluriga spel på både dator och mobil. Det är bara att googla på Mahjong på din dator eller söka upp namnet på AppStore/Google Play och ladda ner spelet till din mobil. Att spela Mahjong online är ett smidigt, enkelt och roligt sätt att få ta del av spelets härligheter utan att lägga ner massa tid eller pengar. Om du vill ha tips på andra kluriga sällskapsspel som är något lättare än Mahjong kan du hitta det här.

Comments are closed.