Pusselspel

Är det är någonting som man aldrig blir för gammal för så är det pussel! Att lägga pussel är någonting som de flesta gjorde när de var små, men intresset för pussel behöver inte avta bara för att man bli äldre! Inte alls. Nu finns det massor av sätt att få ta del av pussel via mobil eller dator. Att lägga fysiska pussel är ofta väldigt tidskrävande, men med mobil och datorspel blir pusslandet mycket lättare och smidigare!

Här har vi samlat ett gäng av våra fem favoritpusselspel som du kan spela på nätet! Gillar du dessa spel kommer du utan tvekan även att gilla vår lista om ordspel, här hittar du den!

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga är ett spel som från första början släpptes på Facebook. Att det här spelet har över 90 miljoner spelare om dagen är ingen tillfällighet, utan detta spel är helt enkelt bara omöjligt att inte tycka om! Det är en härlig och färgglad grafik med magisk musik och fantastiska animeringar. Spelet i sig går ut på att byta plats på två stycken godisbitar för att sedan kunna kombinera längder av tre, fyra eller fem godisbitar. Om man som spelare lyckas att få fler än tre i rad får man givetvis en belöning! Belöningen är i form utav antingen randiga godisbitar som kan explodera bort en hel rad, eller så kan du få godisbitar med papper runt som kommer explodera bort en bit av området!

Zoo Keeper

Välkommen in till en värld fylld av alla världens djur och alla världens klurigheter! I detta härliga pusselspel befinner du dig, som namnet avslöjar, på ett zoo. Zoo Keeper är ett spel som finns på många olika slags konsoler som till exempel mobiler, Nintendos och tv-spel. Det finns många olika varianter av detta spel, men uppgiften är alltid densamma för spelaren. Din uppgift är att skapa olika kombinationer av tre, eller fler, djur i rad! Sedan ska du helt enkelt försöka rensa hela spelfältet. Detta spel må låta lite barnsligt, men det är utan tvekan både underhållande och lärorikt!

Tetris

Att prata om pusselspel utan att nämna spelet Tetris är i princip omöjligt. Kanske är Tetris ett av de mest omtyckta pusselspelen genom tiden – och vi är inte förvånande. Tetris är nämligen ett perfekt spel för dig som gillar spel där man behöver tänka lite extra. I Tetris går det inte att bara köra på, utan hjärnan är en viktig del för att kunna vinna!

För dig som fortfarande inte känner till Tetris så går det ut på att ordna olika figurer som faller. I spelet finns det sju stycken olika figurer som alla har fyra stycken rutor. Dessa figurer faller ner ifrån toppen av skärmen och då är det din uppgift att styra och vända figuren så att den hamnar rätt. Sättet till vinst i detta spel är genom att stapla figurerna så att de bildar en hel vågrät rad. När en hel rad är skapad så försvinner den och ju fler rader som försvinner – ju svårare blir nivåerna.

Comments are closed.